divendres, de maig 01, 2020

MODEL VA I MODEL TORNA.


terrassa de barNo és cosa de pegar cabotada a tot el que diga la patronal, com és el cas ara d'Hosbec, com tampoc al representant polític de torn. I tant que hi ha problemes laborals en el sector de l’hostaleria!, com els hi ha al camp valencià o al món de l'esport i activitats d'oci. Els mateixos problemes pràcticament que al 2015. Problema de model ? O, sols de model, si voleu ?

Pocs collidors de taronja, Kellys o tècnics en esport veig en la defensa acèrrima de la Vicepresidenta; com tampoc els veig en les crítiques. Mirem-nos tots honestament i fem crítica -socialdemòcrates i socioliberals sobretot- o acabarem amb una classe treballadora escorada cap a extrems terribles.

Tornant al tema del turisme de platja que sembla avergonyir a alguns. Cert és que posar canyes o escudellar paella a l'estiu no és un model per molts, però tampoc estem per tirar traques. Tenim molts conciutadans que no tenen les professions dels participants del debat de marres. Difícilment van a entendre com es pot menysprear el sector dedicat a tirar cervesa o fer llits però no el que es dedica a projectar els restaurant o hotels, configurar xarxes i Circuit tancat de TV, muntar la congeladors i forns, bugaderies industrials o fabricar mils utensilis.

Per cert, m’ha cridat l’atenció com per a alguns apreciats amics, valorar el clima per defensar el turisme resulta caspós però queda molt progre per divagar sobre l’agricultura mediterrània de proximitat. Estem davant d’un cert classisme o elitisme progre ?

Que ens agradaria un altre model turístic ? A este carro pugen tots, és de bades! Hi ha qui duu dècades bambant i li va de cine. Demòcrates Valencians, al seu comunicat, també ho diu. Com també ha reivindicat la indústria valenciana amb la mateixa il·lusió que a altres els cau la bava amb la Cooperativa de Mondragron ( l’esquerra i Felber tampoc entenen de banderes ).

El que cansa i més venint d’una Vicepresidenta o Consellers, que no són les joventuts de cap partit -i ho dic molt sincerament- són les crítiques contra "els models", 5 anys després de govern. Cansa la repetició de mantres des de la poltrona. Sembla que alguns estiguen permanentment fent bolos en un think tank. Cansa i comença a preocupar. Preocupar perquè les Kellys, els collidors, els cambrers, els entrenadors i monitors esportius es passen pel forro les nostres opinions i les vostres samarretes i el que voldrien és estar en l'agenda del Consell, però des del 2015.

I per a que tot no siga tot un retret ( o ‘autoretret’, mea culpa en la part que em correspon ) vos faig una proposta útil per a la classe treballadors: reduir la Conselleria de Transparència a una senzilla Direcció General; suprimir la figura de les Secretaries Autonòmiques i algunes àrees infumables que heu creat i, així, poder destinar més recursos a la inspecció de treball ( demanda de Las Kelly ) i plans per regularitzar l'economia submergida en sectors concrets com l'esport.
Estalvieu exabruptes i divagacions contra "el sector" a les xarxes i mulleu-vos més en la gestió pels valencians, siguen del "sector" que siguen.
Però clar, igual les extravagàncies i les estructures supèrflues i innecessàries motivades només per la miopia ideològica no són patrimoni exclusiu de la dreta o de l’espanyolisme. 
A vore si resulta que el model que cal replantejar-se és el d'organització política! I, arrea , que tindríem els cambrers tranquils i els Secretaris Autonòmics i assessors nerviosos.


PS: Per a exigir la dimissió d'un polític jo aplicaria els criteris habituals a Europa que són els normals en Democràcia. La corrupció en primer lloc; ser pillat amb mentides al currículum, comprant títols universitaris ( ser un frau d'individu, vaja ), fer tractes de favor, encobrir...
Les declaracions d'Oltra, ni de lluny, vaja.

Cap comentari:

Publica un comentari