dissabte, de desembre 26, 2020

EL. BORBÓ CAP PER AVALL?


La foto d'un Borbó cap per avall en terres del Regne de València pot escandalitzar o estranyar només a aquells que desconeixen la història del poble valencià.
El quadre de Felip V, el primer rei Borbó, penja cap per avall al museu de l'Almodí de Xàtiva des de fa moltíssims anys. 
Els borbons guanyaren la Corona dels Regnes d'Espanya als Àustries en la Guerra de Successió al segle XVIII i immediatament van arrassar amb tot el nostre país, el Regne de València. Amb el Decret de Nova Planta van destruir tota l'estructura de país del nostre regne. Suprimiren l'administració valenciana i l'administració local; expulsaren els funcionaris i en dugueren altres de Castella que ni ens entenien. Aboliren els Furs -les nostres lleis-  i ens imposaren els de Castella. Van prohibir la llengua a tot l'àmbit públic i imposaren la pròpia de Castella. Felip V va arribar a ordenar aquell "picad los escudos del Reino que hay en las murallas, para que un día olviden que fueron valencianos y libres”. 
Una borratxera d'odi brutal va definir la política dels Borbons per forjar amb sang i repressió el nou Estat. Condemnats a no ser mai més valencians i forçats a viure com a colònia de Castella: clar i ras.
Els Borbons, vinguts de França, s'estrenen com a reis d'Espanya exercint una crueltat innecessària i sense precedents contra els valencians. 
D'aquella aniquilació total, d'aquell odi i  venjança de Felip V per haver sigut un poble fidel al Duc Carles d'Àustria ( que havia jurat els Furs de València) hom destaca l'ordre del Borbó de cremar la ciutat de Xàtiva. 
A hores d'ara, cap Borbó ha demanat perdó ni al poble valencià, ni a les ciutats destruïdes innecessàriament, ni a la ciutat cremada de Xàtiva. Al contrari, amb el cinisme que sempre els ha caracteritzat -i hui més evident que mai- et diuen bestieses com aquella del fugitiu rei  emèrit:  "a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano". El mateix cinisme malaltís amb que aquell Felip V va manar canviar el nom de Xàtiva per Colonia Nueva de San Phelipe en honor seu després de destruir-la i cremar-la. De 12000 habitants en van quedar 400. 
No, no volem el seu perdó. Volem que tornen el seu botí i que se'n tornen a França. Nosaltres seguirem posant-los cap per avall o de gaidó, com ens done la santa gana. 
És tant escandalós un acte simbòlic de penjar una foto cap per avall? Tant irrespectuós, quan ells amaguen milions de comissions il·legals i es burlen a la cara de tots?
El respecte és guanya o es perd. Els Borbons guanyen guerres civils, colps d'Estat, autocolps i comissions il·legals en contra de l'interès general del país precisament perquè no respecten res. Posar la seua imatge cap per avall és un gest innocent del qual ells se'n riuen, saben bé que no és això el que es mereixen. A França, dic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada